Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Benyó Gábor
Kérdezzen!
Benyó Gábor
Budapest, IX. ker.

55361
Tisztelt Doktor Úr!
Néhány hete állapitottak meg krónikus limfocita leukémiát,amely még kezelést nem igényel.Ellenőrzésre vagyok visszarendelve.Szeretném megkérdezni,hogy szedhetek-e avemart vagy culevitet stb?Milyen étkezésre vigyázzak?Én egy 65 éves nő vagyok.
Válaszát köszönettel veszem:Mód Gáborné
Kedves Asszonyom!
Magam elsősorban gyermekhematológus ill. onkológus vagyok, ezért részletes választ nem adnék. Ezzel egyetemben nyugodtanb szedheti a Culevitet szerintem ill. esetleg más komplementer terápiás szert. Étkezéssel kacsolatosan speciáls dietát magam nem ismerek, de mindenképpenn a változatos, vitamin, nyomelem és rostdus dieta és a rendszeres mozgás, séta mellett szavaznék!

Üdvö9zlettel és jobbulást kivánva!

Dr. Benyó Gábor

54694
Kedves Doktor Úr!
Én egy 20 éves lány vagyok, és nagyon meg vagyok ijedve.
Állandó fejfájás, hányingerrel küldtek el vérvételre. Az eredmény: lymfocita: 45%
megjegyzés: enyhe anisocytosis, toxikus granulatio
Más eltérésem nem volt!
És én ugye szépen utánaolvastam a neten, és természetesen már a legrosszabbat képzeltem be magamnak, mint leukémia, vagy esetleg agydaganat(a fejfájásos,hányingeres rosszullétek miatt) Kérem válaszoljon nekem, hogy ez az eredmény mennyire utalhat erre.. Nagyon köszönöm
Kedves Anna!
Hát a vérképe alapján a leukémiától, a fejfájás mitt az agydaganattól ijedt meg. Jó hir hogy ne akorjon halmozni, ebből vsz csak egyik lehetne.... :-)
Tréfát félretéve a lymphocyta szaporulatot simán okozhatja lezejlott virusos fertőzés, mely részben felelhet az egyáb tünetekért, vagy az egyéb tüneteket ( melyet okozhat kimerültség, stressz, táplálkozási zavar, nem megfelelő folyadékbevitel-különös tekintettel ezen meleg időszkokra, enyhe felső szakaszbeli gyomor-bél rendszeri fertőzés) véletlenszerüen a vérvétel előtt megzevaró történet.
Mint láthatja igen sok banális ok lehet panaszai hátterében, gondolja át ezeket, ha valami hibádzik javitsa és nézze meg miként változnak tünetei.
Mindemellett nagyon fontos a tünetek pontos jellemzése, afejfájás intenzitása, gyakorisága, annak esetleges időbeli lefolyása, annak a hányingerrel való viszonya, ill. egyéb kisérő tünetek ( látászavar, járási probemák stb) értékelése.

Szép ( kicsit kellemesebb ) nyarat: Benyó G

53852
Tisztelt Doktor Úr!
Férjem lánytestvéreinél trombofíliát állapítottak meg,az orvosuk javasolta,hogy a kislányunknál (5 éves) is érdemes lenne ennek a betegségnek a vizsgálatát elvégeztetni.
Kérdésem,hogy Ön vállal-e ilyen vizsgálatot és mi ennek a menete.
Köszönettel: B.Julcsi
Kedves Julcsi !
Igen, megoldható a vizsgálat, segitség lenne tudni azért, hogy milyen faktor/tényező vonatkozásában lett pozitiv az eredmény!
Két dolog még fontos, a férje vizsgálata fontosabb, ill., hogy sürgösség nincsen, tehát a nyári szabadságos ( nekem is ill. Önöknek is ) menetben nem kell véleményem szerint feltétlen beleszuszakolni.
Üdvözlettel:

Benyó Gábor

52193
Tisztelt Doktor Úr!

Voltam a gastroenterológiai szakrendelésen, megvizsgáltak, történt endoszkópia és CT is, semmi bajt nem találtak.
Nőgyógyászaton is voltam, kaptam gyógyszert a vérzések miatt és azóta elmúltak a panaszaim.
A pajzsmirigyem is rendben van szerencsére.
a kontroll vérképen a vas 8.2

Azt mondta az orvos ha elkezd javulni vasszint,akkor elég ha félévente vért vesznek hogy nincs-e ismét vashiányom.
Ha nem, akkor hematológiára utal be.

Ezzel a hematológiával kicsit megijesztettek.. ilyenkor
miért kell hematológiai vizsgálat?
Ön szerint jó eséllyel renbejön a vashiány?
mert én erre a 8.2 re bizakodó vagyok.

Köszönettel: Bogi.
Kedves Bogi, szedje a vasat még 3 hónapot, utána a mensesek alatt mindig szedjen vasat ( azért alatta, mert ugy nem felejti el bevenni, mikor elveszti :-) ).

Ugy vélem, nem lesz probléma, ha nem veszt extrém mért tovább a menseseivel...

Benyó G.

51964
Kedves Andre1s!Sajnos nem tudtam ma menni a szfclĹi e9rtekezletre, de e9rdekelne az edze9s Barnus sze1me1ra, csak me9g nem df6ntf6ttem el, hogy a reneds edze9s vagy a bevezete9s a me1sze1s vile1ge1ba . Ha az utf3bbit ve1lasztjuk, mennyiben kapunk me1st, mint az edze9sen? Ke9rlek edrj vagy hedvj vissza ez fcgyben.Kf6szf6nettelBalatoni Ildikf3 20/287-9125
Ez azt hiszem téves levél! Gábor !!!

Összesen: 14 oldal
123456


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

Benyó Gábor

klinikai onkológia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, haematológia
drbenyo@gmail.com

Szponzorált hirdetések